voorleesboek peuter kopen

De gang naar een boekwinkel om daar een voorleesboek voor een peuter te kopen is een leuke uitdaging. Met de tips hieronder wordt het vast een succes!

De interesses van een peuter


Een peuter is vooral geïnteresseerd in dingen die herkenbaar zijn. Een boek over een huisdier of een dier dat je kind kent van de kinderboerderij doet het vast goed. Een boek over families zal herkenbaar en interessant zijn. Peuters zijn dol op primaire kleuren. Boeken met duidelijke, kleurrijke en niet te ingewikkelde figuren zullen de belangstelling van een peuter al snel vangen.

voorleesboek peuter kopen

De stevigheid van het boek


Een peuter is net baby-af en zal nog niet altijd begrijpen dat een boek kapot kan en dat je er daarom zuinig op moet zijn. Voorkom frustraties en vooral boosheid als je peuter een boek stuk maakt. Koop boeken die tegen een stootje kunnen. Een boek met een harde kaft en stevige bladen zal het langer uithouden in peuterhanden dan een boek met een slappe kaft en dunne bladen. Zorg dat het boek niet te zwaar is voor peuterhandjes, anders zal je kind het boek al snel links laten liggen.