Het is fantastisch wat de mens tegenwoordig allemaal kan maken. Machines hebben ons mogelijkheden gegeven die daarvoor onbekend waren. Toch is er tegenwoordig ook een behoefte om weer terug te gaan naar de tijd voor machines: terug naar de natuur. Mensen pakken vaker de fiets of gaan wandelen of pakken ouderwetse hobby’s als breien weer op. Ook gebruiken mensen tegenwoordig steeds liever natuurlijke producten, al helemaal als het om huidverzorging gaat. Het is belangrijk om te weten wat je op je huid smeert en daarom groeit de voorkeur voor natuurlijke middelen. Biologische arganolie is een voorbeeld van zo’n natuurlijk middel.

Een natuurlijke huidverzorging

Kunstmatige huidverzorgingsmiddelen zijn natuurlijk niet slecht voor je huid. Als dat zo zou zijn, zouden ze nooit verkocht mogen worden. Het is volledig veilig om ze te gebruiken. Toch is het fijner om wat preciezer te weten wat er in je gezichtsverzorging zit. Je kunt natuurlijk etiketjes lezen, maar persoonlijk vind ik het altijd veel gedoe om uit te zoeken wat al die moeilijke woorden betekenen. Meer mensen hebben hier last van In plaats daarvan zou je arganolie op je gezicht kunnen smeren. De naam zegt precies wat het middel is: arganolie. Zo weet je waar je aan toe bent.

Het maken van arganolie

Arganolie is een middeltje dat rechtstreeks uit de natuur komt. Arganolie komt van de arganboom. Deze bomen groeien bijvoorbeeld in Marokko. Aan deze bomen groeien noten: de argannoten. Om daar olie van te maken worden deze noten geraapt en vervolgens ontveld en geperst. Zo zie je dat de olie rechtstreeks van de boom komt. De olie is dus puur natuur en je kunt precies weten wat er allemaal in zit. Omdat het middeltje helemaal natuurlijk is, is het ook geen probleem om het iedere dag te gebruiken. Een nieuwe huidverzorging vinden die ook nog eens natuurlijk is, blijkt dus makkelijker te zijn dan gedacht!