onzichtbaar hoortoestel

Bij het kopen van een gehoorapparaat kun je kiezen uit enkele verschillende soorten. Er zijn onzichtbare gehoorapparaten, zichtbare gehoorapparaten en gedeeltelijk zichtbare gehoorapparaten. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een onzichtbaar gehoorapparaat vanwege cosmetische redenen. Maar is het voor jou ook aan te raden om hiervoor te kiezen? In dit artikel leggen we je hier meer over uit.

Kun je wel kiezen voor een onzichtbaar gehoorapparaat?

Voordat we het gaan hebben over de voor- en nadelen van een onzichtbaar gehoorapparaat, is het eerst belangrijk om erachter te komen of je wel of niet kunt kiezen voor een onzichtbaar gehoorapparaat. Als je sterk gehoorverlies hebt, kan het zijn dat een onzichtbaar gehoorapparaat niet geschikt is voor jou. Dit apparaat is erg klein en heeft ook maar een kleine batterij, waardoor het niet veel energie kan leveren.

Daarbij is een onzichtbaar gehoorapparaat ook niet de juiste keuze voor jou als je gehoorgang hier niet geschikt voor is. Een audicien kan je hier meer over vertellen.

onzichtbaar hoortoestel

Wat zijn de voor- en nadelen?

Als het voor jou mogelijk is om te kiezen voor een onzichtbaar gehoorapparaat, kun je je gaan verdiepen in de voor- en nadelen hiervan. Een groot voordeel is natuurlijk dat het gehoorapparaat onzichtbaar is. Ook komt het geluid natuurlijker binnen, omdat de receiver in je oor zit.

Helaas zitten er ook nadelen aan een onzichtbaar gehoorapparaat. Zo zul je hem bijvoorbeeld beter schoon moeten maken en je oorsmeer goed moeten verwijderen. Het filtertje kan anders snel verstopt raken en die moet je dan vaak vervangen. Ook is de elektronica vaak wat kwetsbaarder, omdat de behuizing minder stevig is.