Wil je het VCA VOL certificaat halen maar heb je geen tijd om deze lessen klassikaal te volgen? Ontdek dan de mogelijkheden van VCA VOL E-Learning. Deze cursus bestaat uit online zelfstudie met één dagdeel examen. Wat leer je tijdens de VCA VOL cursus? Je krijgt informatie over allerlei belangrijke onderwerpen, waaronder werken op hoogte, werken in gesloten ruimten, gevaarlijke stoffen, arbo in de praktijk, brand- en explosiegevaar, elektriciteit en meer. Nadat je het certificaat hebt behaald kun je aantonen aan opdrachtgevers dat je op de hoogte bent van de risico’s en dat je aandacht hebt voor veilig en gezond werken. 

Hoe werkt de VCA VOL E-Learning?

De VCA VOL E-Learning cursus is speciaal voor personen die leiding geven aan werknemers in sectoren waarin veel risico is zoals de bouw en de chemische- en elektrotechnische sector. Als leidinggevende heb je de verantwoordelijkheid en deze pak je met beide handen aan wanneer je een VCA VOL E-Learning cursus volgt. Je houdt je medewerkers in de gaten en daarnaast kun je gemakkelijk de eisen van opdrachtgevers op dit gebied accepteren. Het voordeel van de E-Learning is dat je niet klassikaal les hoeft te volgen; je kunt dit gemakkelijk thuis doen. Op deze manier krijg je alle belangrijke informatie mee maar kun je dit wel op je eigen tijd volgen. 

Na het afronden van de VCA VOL E-Learning cursus krijg je een certificaat dat 10 jaar geldig is. Je kunt dan als leidinggevende aantonen dat je bewust bent van de gevaren die je werknemers lopen en dat je er alles aan doet om de risico’s te verminderen en in de gaten te houden.