afvallen tijdens zwangerschap

Ben je zwanger, maar wil je wel blijven sporten? Dat kan! Natuurlijk kun je niet doen wat je normaal deed qua sport, maar met de juiste tips en begeleiding kun jij gewoon afvallen tijdens zwangerschap? Hoe? Dat leggen we je in dit artikel uit.

Als je tijdens de zwangerschap wilt afvallen, moet je niet streng gaan diëten, want dan krijgen jij en je kindje niet de voedingsstoffen binnen die essentieel zijn. Afvallen tijdens je zwangerschap doe je door voldoende lichaamsbeweging, een goede dagstructuur en een gezond eetpatroon. Daarmee kom je al een heel eind.

Leefregels

Afvallen tijdens je zwangerschap doe je door je te houden aan een aantal leefregels. Eet dagelijks 250 gram groente en 2 tot 3 stuks fruit, eet 3 tot 5 sneetjes brood op een dag, drink voldoende water en mijd zoute voedingsstoffen. Daarmee kom jij al een heel eind om af te vallen tijdens de zwangerschap

Andere mening

Vroeger dacht men dat het juist gevaarlijk was als je ging afvallen tijdens de zwangerschap. De gifstoffen die opgeslagen zijn in je vetweefsel zouden dan in je bloed terechtkomen. Dat is gelukkig niet waar. Afvallen tijdens je zwangerschap is helemaal niet gevaarlijk.