We hebben nu een persoonsalarmering senioren in het huis van mijn ouders geplaatst. Zo worden we vrijwel direct gewaarschuwd wanneer er iets aan de hand is. Ik vind het erg fijn, het stelt mij op de een of andere manier gerust. Mijn ouders kunnen nog prima functioneren hoor, daar niet van, maar soms vind ik het toch wel spannend. Vorig jaar gingen we drie weken weg en dan knaagt het wel, dat je niet zomaar even langs kan komen. Gelukkig hebben ze drie keer per week thuiszorg en daar worden ze goed mee geholpen. Mijn ouders zijn nog best wel koppig op z’n tijd. Verleden jaar was bijvoorbeeld mijn moeder gevallen en ze besloten beiden niks daarover te melden. Enkele weken later bleef het maar pijn doen en zag ik wat er mis was. We zijn naar de dokter gegaan, ze bleek een slijmbeurs ontsteking te hebben. Waar ze dus al weken mee rond liep! Belachelijk. Ik ben toen wel even goed kwaad geworden, het is belangrijk dat ze dit soort dingen vertellen, zodat we er iets aan kunnen doen. Ze hebben het mij beloofd. Ik hoop het maar. Ik snap dat ze zo lang mogelijk zelfstandig willen blijven en dat is hartstikke goed, maar je moet ook gewoon aangeven wanneer je hulp kan gebruiken.

logo-nieuw