Zit je in de wietkweek, dan is een afzuiger een zeer belangrijk onderdeel van het groeiproces. Deze zorgt ervoor dat er tijdens het proces voldoende aanvoer is van CO2, omdat het wiet kweken in een afgesloten ruimte plaatsvindt. De planten zijn natuurlijk gebaat bij een hoge temperatuur, maar frisse lucht blijft altijd nodig. Lampen mogen namelijk niet een overschat aan warmte afgeven en hiervoor zorgt de afzuiger.

1_1

Verschillende typen
Voor de beste planten en het optimale resultaat heb je een kwalitatief sterke afzuiger nodig. Bij Growexpert bieden we meerdere sterke merken aan, zoals Eurotech, S-Vent en Softbox. Daarbij kun je kiezen uit een buisventilator of slakkenhuisventilator, elk met eigen voor- en nadelen. De buisventilator heeft een helft voor het zuigen en een helft voor het blazen en kan opgehangen worden boven het tuintje.

De slakkenhuisventilator is iets complexer. Deze heeft ook de uitstraling van een huisje en blaast aan de ene zijde lucht, terwijl aan de andere zijde lucht wordt gezogen. In het kastje vindt echter de uitwisseling van deze lucht plaats door middel van een ombouw.

Binnenshuis kweken
Bij binnenshuis kweken dient de lucht volledig in orde te zijn en daarom is een sterke afzuiger van belang. Bij Growexpert zijn meerdere goede merken verkrijgbaar. Voor meer informatie over een kwalitatief goede afzuiger kun je altijd vrijblijvend contact opnemen met Growexpert.