Voor de meeste serieuze dartspelers is een set darts kopen iets waar ze lang over kunnen nadenken. Het belangrijkste van een set darts is, dat je er goed mee kunt gooien. Dat is afhankelijk van de dikte van de dart en van het gewicht. Bij darts kopen moet je eerst beslissen van welk materiaal de darts zijn. Er zijn twee soorten: tungsten en brass. Het soortelijk gewicht van tungsten is hoger dan van brass. Voor dunne zware pijlen moet je dus tungsten darts kopen. Brass darts zijn dikker. Die zijn vooral geschikt voor mensen die af en toe een spelletje spelen.

De onderdelen van een setje darts

Professionals gebruiken altijd tungsten darts. Een extra voordeel van deze pijlen is dat er door hun vorm meer darts vlak naast elkaar passen in de triple twintig. Tungsten darts vergen wel een flinke investering. Overigens, bij het darts kopen betaal je alleen voor de pijl en de barrel. Dat is het gedeelte waarmee je de dart vasthoudt. De shaft en de fligts worden beschouwd als gebruiksvoorwerpen, die gemakkelijk kapot gaan tijdens het spelen. Bij het kopen van darts kun je daarvan dus het best meteen een aantal reserve exemplaren aanschaffen.

Voorbereiding op darts kopen

Het bepalen van het juiste gewicht van een dart is niet eenvoudig. Simpelweg uitproberen en maar gewoon steeds een nieuw setje darts kopen van telkens een ander gewicht is niet verstandig. De kans is klein dat je de juiste darts vindt. Telkens een nieuw setje darts kopen, dat je uiteindelijk toch niet kunt gebruiken, is zonde van het geld. Bij Dartshopper op de site kun je goede informatie vinden over het uitzoeken van darts. Daar is een blog over geschreven met een uitleg van een methode om het optimale gewicht van je darts te bepalen.